Δελτία Τύπου

13ο Δελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου

2ο Ταξίδι στις Παραδοσιακές Γεύσεις του Λευκονοίκου

1η Γιορτή του Οφτού

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 11ης Νοεμβρίου 2018, η 1η Γιορτή του Οφτού που διοργάνωσε ο Δήμος Λευκονοίκου στο Οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Λάρνακα, σε μια κατάμεστη αίθουσα που γέμισε ασφυκτικά από 500 σχεδόν άτομα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ευρωβουλευτής κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, η βουλευτής  κ. Σκεύη Κουκουμά και οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Κέττηρος, Γιώργος Κ. Γεωργίου, Γιώργος Κάρουλας και Ονούφριος Κουλλάς.

Ήταν μια πολύ συγκινητική εκδήλωση στην οποία παρέστησαν και πολλά νέα παιδιά του Λευκονοίκου, μερικά από τα οποία ανήκουν και στο χορευτικό  συγκρότημα που ενθουσίασε τον κόσμο με τους λεβέντικους χορούς του, ενώ οι δυο λαϊκοί ποιητές  Χρήστος Τζιαλλής και Σωτήρης Χούτρης, με τα τσιαττιστά τους, έδωσαν μια πολύ ευχάριστη νότα στην εκδήλωση του Δήμου Λευκονοίκου που έγινε σε συνεργασία με το Επαρχιακό Συμβούλιο του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Λάρνακα.

Μετά το υπέροχο οφτόν, που θύμισε σε όλους άλλες εποχές στη γενέτειρά τους, όταν μοσχομύριζε ο τόπος από το οφτόν που έβγαινε από τους φούρνους, όλοι απόλαυσαν τα εξαίσια ζυμαρικά που ετοίμασαν με πολύ μεράκι και αγάπη οι χρυσοχέρες γυναίκες του Λευκονοίκου.

 


  • Κοινοποιήστε: