Άρθρα, Πανίκκος Χατζηκακού, Προσωπικότητες Λευκονοίκου

Είχα την μέγιστη τιμή να παρευρεθώ πριν από λίγες μέρες στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Σπήλι του Ρεθύμνου ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, προς τιμή του συμπατριώτη μας Πανίκκου Χατζηκακού.

Ο εκ Λευκονοίκου μακαριστός Πανίκος που απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2022, χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης ως “Ο καλός σπορέας της τουριστικής άνθησης της Κρήτης”, αφού από το 1974 και μετά πρωταγωνίστησε στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη και ειδικότερα στο Νομό Ρεθύμνου.

Προτού όμως αναχωρήσει για την Κρήτη, ο μακαριστός Πανίκος είχε αφήσει έντονα δείγματα γραφής και στην πόλη και Επαρχία Αμμοχώστου, αφού ίδρυσε στην πόλη της Αμμοχώστου τουριστική σχολή, εξέδωσε τον πρώτο ίσως τουριστικό οδηγό στη χώρα μας με τίτλο “Get to know Famagusta and Cyprus” και λειτούργησε το Τουριστικό Αγροτόσπιτο Λευκονοίκου σε μία προσπάθεια να αναδείξει την παραδοσιακή Κυπριακή φιλοξενία.

Ο Πανίκος Χατζηκακού είχε τιμηθεί από τον Δήμαρχο των Παρισίων Ζακ Σιράκ με το χρυσό κλειδί της πόλης των Παρισίων το 1980 για τις εξαίρετες υπηρεσίες του στον τουρισμό, ενώ τα ξενοδοχεία που εργάστηκε κέρδισαν σημαντικές παγκόσμιες διακρίσεις.

Ο Πανίκος Χατζηκακού στην πορεία της ζωής του απέκτησε τα δικά του ξενοδοχεία στην πόλη του Ρεθύμνου με τις ονομασίες Litsa’s Lefkonoiko και Lefkonoiko Bay, ένδειξη της μεγάλης του αγάπης προς τη γενέτειρα του.
Άφησε πίσω του αξιοθαύμαστο έργο, τόσο για τον τουρισμό της Κύπρου όσο και για την Κρήτη.


  • Κοινοποιήστε: