Ενημερωτικά Δελτία

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες, φίλοι και φίλες,
Χρόνια πολλά κι ευλογημένα με Υγεία, Αγάπη, Αισιοδοξία, Δημιουργία!

Είθε το 2024 να είναι μια καλοτάξιδη χρονιά, «με όμορφους πλόες και γοητευτικά λιμάνια».

Για μας, ασφαλώς, ο πιο ελκυστικός «πλους», το πιο όμορφο ταξίδι είναι αυτό που θα μας πάρει στο Λευκόνοικό μας!

Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη,
Δήμαρχος Λευκονοίκου

 

Συμμετείχαμε στον εσπερινό στον ανακαινισμένο Άγιο Γεώργιο Γουφών στις 3 Σεπτεμβρίου και βιώσαμε μεγάλη κατάνυξη. Συγχαρητήρια στους γείτονές μας!

Εκκλησιασμός στον Άγιο Γεώργιο Γουφών, δίπλα από το Λευκόνοικο

Ο Υφυπουργός Τουρισμού τίμησε τον μ. Πανίκκο Χατζηκακού, σκαπανέα του τουρισμού στην Αμμόχωστο και την Κρήτη, στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 στα Λεύκαρα.

Τιμή στον Πανίκο Χατζηκακού από τον Υφυπουργό Τουρισμού

 

Εκδρομή συνταξιούχων στην Ι.Μ. Παναγίας Χρυσορρογιάτισσας στην Πάφο από τον Δήμο Λευκονοίκου στις 14 Οκτωβρίου.

Εκδρομή Δήμου Λευκονοίκου στην Ιερά Μονή Χρυσορρογιάτισσας στην Πάφο

 

Μέρα Μνήμης Λευκονοίκου, 4 Νοεμβρίου

Μνημόσυνο ηρώων και κατοίκων Λευκονοίκου.

 

 

5ο Ταξίδι στις Παραδοσιακές Γεύσεις και 4η Γιορτή του Οφτού, υπό την αιγίδα του Υπ. Γεωργίας, Α.Α. και Περιβάλλοντος, κ. Πέτρου Ξενοφώντος. Την εκδήλωση χαιρέτισαν και ο Δήμαρχος του Δήμου Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχης Βέρρος, και ο εκπρόσωπος του αδελφού Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Γιάννης Λαζαρίδης.

4η ετήσια γιορτή του παραδοσιακού οφτού και 5ο ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις

 

Συνάντηση Δημάρχων Κατεχόμενων Δήμων με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής της Ελλάδας, κ. Σοφία Ζαχαράκη στις 7 Νοεμβρίου, στην οποία επιδόθηκε επιταγή για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Συνάντηση αντιπροσωπίας ΕΚΔ με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής

 

Ιδιωτική επίσκεψή μου στο Λονδίνο και συνεστίαση με συνδημότες/-τισσές μας.

Επίσκεψη δημάρχου Λευκονοίκου στο Λονδίνο

 

Ο κ. Κυριάκος Μελή Παττίχης, Πρόεδρος της Ένωσης Λευκονοικιατών Αγγλίας, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή μου και υποσχέθηκε κάθε βοήθεια από τους αποδήμους, ιδιαιτέρως για την αναστήλωση του ηλιακού του Σωτήρος μας.

Με τη σειρά μου, ευχαρίστησα τον κόσμο για την ανταπόκρισή του και τον Πρόεδρο για τη διοργάνωση της συνεστίασης και την παρέθεση τού λουκούλλειου γεύματος. Στη συνέχεια, αναφέρθηκα στη διαχρονική συμπαράσταση των αποδήμων στο Λευκόνοικο, τόσο πριν όσο και ύστερα από την εισβολή και την προσφυγιά.

Συνάντηση δημάρχου Λευκονοίκου με συνδημότες και συνδημότισσες στο Λονδίνο

 

Με την ευκαιρία της παρουσίας μου, ενημέρωσα τους συνδαιτημόνες μου για τα επιτεύγματα του Δήμου μας, για τη βράβευσή μας από το Υφυπουργείο Πολιτισμού για πέντε στοιχεία τα οποία ενεγράφησαν στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, μίλησα για τα οράματά μου και πρόσφερα σε όλες και όλους το διαφωτιστικό λεύκωμα «Λευκόνοικο».

Συμμετοχή της Δημάρχου σε διήμερο Συνέδριο για την Κλαίρη Αγγελίδου, 20 και 21 Νοεμβρίου 2023
Αντιπροσωπία του Δήμου Λευκονοίκου στον αδελφό Δήμο Δυτικής Λέσβου.

 

Διήμερο συνέδριο για την Κλαίρη Αγγελίδου

 

Μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σακαλλή πήγαμε στη Λέσβο για να παραστούμε στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης του αδελφού Δήμου Δυτικής Λέσβου από τους Τούρκους στις 8 Δεκεμβρίου 1912.

Δοξολογία για την επέτειο της απελευθέρωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου από τους Τούρκους

 

Το πρωί της Παρασκευής, 8ης Δεκεμβρίου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στην Καλλονή, μεταβήκαμε στη θέση Τυραννίδι, εκεί όπου έλαβε χώρα η μάχη του Κλαπάδου το 1912, η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της Δυτικής Λέσβου. Τα μέλη της αντιπροσωπίας ριγήσαμε στο άκουσμα της λέξης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Σκεφτήκαμε πότε θα ακούσουμε κι εμείς αυτή την ευλογημένη λέξη!

Ημέρα απελευθέρωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Τις φετινές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Παπάς, βουλευτής Δωδεκανήσου, από τη Ρόδο.

Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, το πρωί, στο Ηρώον της Μήθυμνας στην Πλατεία Λευκονοίκου τελέστηκε Τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων των δύο Δήμων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ανταλλαγή δώρων.

Τα μέλη της αντιπροσωπίας του Δήμου μας ευγνωμονούμε τον Δήμαρχο του αδελφού Δήμου, κ. Ταξιάρχη Βέρρο, όπως και τους συνεργάτες του για την αβραμιαία φιλοξενία και την αγάπη τους.

Διαμαρτυρία Δήμου Λευκονοίκου για την ανέγερση 800 διαμερισμάτων σε έκταση 80 στρεμμάτων στα ανατολικά του Λευκονοίκου

Διαμαρτυρία Δήμου Λευκονοίκου για την ανέγερση 800 διαμερισμάτων σε έκταση 80 στρεμμάτων στο Λευκόνοικο

Δυστυχώς, άρχισαν να κτίζουν και τη γη μας, πίσω από το κοιμητήριο. Μάλιστα, διαφημίζουν ότι πωλούνται διαμερίσματα σε απόσταση 15 λεπτών από τη θάλασσα.

Η ενέργεια αυτή του παράνομου καθεστώτος συνιστά απροκάλυπτο σφετερισμό των περιουσιών μας, και δεν θα τον ανεχτούμε ποτέ, γιατί η γη του Λευκονοίκου είναι δική μας! Τη διαμαρτυρία μας την απέστειλα σε πολλούς αποδέκτες. Σας ενημερώνω ότι από κοινού με άλλες κοινότητες θα προβούμε στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Παρακαλούνται όσοι θέλουν να παίρνουν και ηλεκτρονικά μηνύματα να στείλουν το μέιλ τους στο lefkoniko@cytanet.com.cy
Μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα του Δήμου μας στην Ιστοσελίδα μας:
dimoslefkonikou.org

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ!


  • Κοινοποιήστε: